תקן 2174, הוא תקן אשר מטרתו לבדוק את מה שקורה בשטח. מטרת הבדיקה היא לוודא כי שהקבלן הוסמך להתקנה ומבצע את ההתקנה על הצד הטוב ביותר בהתאם לתעודות הבדיקה של המוצר ולא כפי שהוא רואה לנכון.
בהעדר סיווג קבלני בתחום מיגון האש הפסיבי ובעקבות חוסר הבנה ופיקוח בשוק ועליית קבלנים רבים אשר מבצעים עבודה לא תיקנית עם מוצרים לא תקניים נוצר ״חור״ בענף הבנייה בכל הקשור לביצוע מחסומי האש .
תקן 2174 בא לתת מענה לבעיות הנ״ל.
שלא כמו תקן 931 , שבודק באופן סכמתי ויבש את אופן ביצוע המחסום בשטח האתר אל מול אופן התקנתו במועד העברת המוצר את התקן , תקן 2174,מתבסס על התקן ASTM E2174( התקן של האגודה האמריקנית לבדיקות ולחומרים ) עם תוספות ושינויים לאומיים , הוא תקן אשר מטרתו לבדוק את מחסומי האש אשר מותקנים במבנה מסוים ואת יכולות והסמכת הקבלן לביצוע הנ״ל , במסגרת תקן זה נדרש לבצע גם בדיקות מקדימות להתאמת המוצרים עצמם לתקנים הרלוונטיים .
תקן זה דן בכל הסוגים של המוצרים המשמשים למחסומי אש (שהופכים למערכות מחסומי אש לאחר התקנתם ) ומתוך כך בשיטות לבדיקת מחסומי האש ואופן התקנתם בשטח בהתאם תעודות הבדיקה של המוצרים ולא איך שהקבלן ״רואה לנכון ״ .
תחום בטיחות אש הכולל שימוש במגוון חומרי מעכבי בעירה משתלב עם כלל קבלני המערכות, לכל מערכת אשר חוצה קיר אש אסור לפגוע בשלמות קיר האש, על כן נדרש לבצע מחסום אש במקום בו המערכת חצתה . שימו לב, לכל סוג של חסימת אש יש בדיקה בהתאם לבדיקה מסוימת שהתבצע למערכת הספציפית.. כך למשל, אין זה מספיק להציג למעבדה תעודת בדיקה למחסום אש סביב צנרת פלסטיק אלא יש להציג תעודה הכוללת בדיקה למחסום אש סביב צנרת פלסטיק בקוטר מסוים בקיר אש העשוי מחומר ספציפי ( גבס/בלוקים וכו׳ ) ובמנח ספציפי של הצנרת ( אנכי/הופכי) ,כמובן שאי אפשר לעשות שימוש במוצר המיועד לצנרת ויש לו תקן לכך לצורך איטום מערכות אחרות ,כגון חשמל.
ניתן לחלק את תקן זה ל 3 שלבים –
שלב ראשון – בדיקת ההסמכות , היכולת וההתאמה של הקבלן לביצוע מחסומי האש והכנת כלל החומר לצורך ביצוע הבדיקות בשטח.
שלב זה כולל : הצגת תעודות ההסמכה של הקבלן , הכנת עותק של הגרמושקה המאושרת על ידי כיבוי אש , הכנת מפרט טכני המאגד את כלל החומרים הרלוונטיים לנושא העבודה .
התוצאה של השלב הראשון הינה: קבלת מערך תוכניות ומפרט טכני המנחים היכן וכיצד יש לבצע איטומים בפרויקט .
שלב שני – אישור החומר אל מול המעבדה וביצוע הבדיקות בשטח .
שלב זה כולל : אישור המעבדה את כלל החומרים שהוגשו בשלב הראשון וביצוע בדיקות המעבדה בשטח – תדירות בדיקות הלו תלויה בגודל הפרויקט ובאופן הבדיקה .
קיימות 2 אופציות :
התוצאה של השלב השני הינה: קבלן איטום האש מסיים לבצע את כלל עבודות איטום האש והמעבדה מסיימת לבצע את כלל הבדיקות .
שלב שלישי-סיכום הבדיקות והגשת הדוח למזמין העבודה
שלב זה כולל :סיכום הבדיקות והגשת הדוח למזמין העבודה תוך התייחסות לכל אזור אשר נבדק בנפרד ,לאחוז הדגימות שבוצעו ועריכת הממצאים על כלל הבדיקות הללו.
התוצאה של השלב השלישי הינה: הגשת הדוח לרשות הכבאות כחלק מהמסמכים הנדרשים לטופס 4 על ידי עורך הבקשה .
מכורח המציאות שלנו לשכוח ולהמשיך הלאה ומטבעם של בניינים לעבור שיפוצים מעת לעת ,לעיתים רבות , רבות מידי נפרצים מחסומי האש ולא עוברים תיקונים.
אם זה בבתי חולים בשיפוץ מחלקות , אם במשרדים העברת כבלי תקשורת ומוסדות ציבור הוספת ארון כיבוי/תעלת מיזוג/ מחיצה בחדר וכו׳ כל אילו גורמים למתן פירצה לאש להתפשט .
עניין תחזוקת מחסומי האש הוא אקוטי להצלת חיים או רכוש ולהשתלטות על אש משתוללת ,על כן אם קורא מאמר זה הינו בעל הנכס אשר בגינו מתעניין בתקן 2174 אנו ממליצים להזמין בדיקה לתקינות מחסומי האש באתר.
מלאו את הפרטים
ונשמח לעמוד לרשותכם
ניווט מהיר
פרטי יצירת קשר
08:00-17:30
04-9849413 או 04-9849414
04-9849415
office@kurman-eng.com
כתובת: איזור תעשיה כפר חסידים, מיקוד 20450 (משרד ראשי) מחסן נוסף לאיסוף חומר: משק 401, חגור
ניווט מהיר
פרטי יצירת קשר